Boek nu

Over IN-BICI-A-ROMA

Ons verhaal

IN-BICI-A-ROMA (met/op de fiets in Rome) organiseert fietstours in Rome. Uit liefde voor Italië is IN-BICI-A-ROMA in 2019 opgericht door Paul Wouters (1958), ruim 20 jaar organisator van de Rome-reis van scholengemeenschap Augustinianum in Eindhoven. De docent wiskunde studeerde vier jaar Latijn aan de universiteit van Utrecht en was jarenlang gids tijdens de Rome-schoolreizen. Een half jaar lang woonde hij samen met zijn vrouw Bernadette in het prachtige Italië. Hij heeft een passie voor Rome, spreekt de taal en kent de eeuwige stad op zijn duimpje. Rome is één groot openluchtmuseum. Vooral daarom zijn fietstochten door Rome één grote belevenis.

IN-BICI-A-ROMA fietsreizen

IN-BICI-A-ROMA biedt in Rome een zesdaagse fietsgroepsreis aan, maar ook gearrangeerde fietstours voor bedrijven, scholen en privégroepen. De Rome-trip met maximaal 16 deelnemers omvat een vrijblijvend programma met onder meer een Caravaggio-, Bernini- en Michelangelo-fietstour, de wereldberoemde Via Appia en natuurlijk Vaticaanstad met de zegen van de paus. Ook zit in de prijs van €669 onder meer het hotel met ontbijtbuffet, transfer terug naar vliegveld, één dagdeel een specialistische Nederlandstalige gids, een korte Italiaanse taalcursus, entree catacombe Sint-Calixtus, city tax, tien metro/buskaartjes, fietshuur, headset, citytax en 'Bocelli'-muziek op de slotavond. Tenslotte is er één vrije dag, waarop je geheel je eigen programma kan bepalen. Let op: de (vlieg)reis is niet inbegrepen.

Rome: de ideale fietsstad

Rome is zonder twijfel een leuke stad om in te fietsen. Vergeleken met het openbaar vervoer verplaats je je op de fiets met gemak van A naar B. De meeste bezienswaardigheden zijn fietsend te bereiken en liggen niet ver van elkaar vandaan. Ook heeft de gemeente Rome de afgelopen vijf jaar veel nieuwe, veilige fietspaden aangelegd, zowel in het centrum als langs de Tiber.

Sommige wegen in Rome zijn helaas nog niet veilig te noemen. Wij weten dit en houden hier rekening mee. Tijdens onze fietstour worden altijd de veiligste en gemakkelijkste fietspaden gevolgd en we doen het rustig aan als het nodig is. Ook kennen wij de Romeinse verkeersregels en zullen onze reizigers continue via de headset hierover instrueren, zodat wij als groep altijd veilig zullen deelnemen aan het verkeer.

Ondanks dat Rome uit zeven heuvels bestaat, zijn veel fietspaden vlak van aard. Onze gids zorgt dat er zo weinig mogelijk wordt geklommen en stopt indien noodzakelijk om de klim te voet met de fiets in hand voort te zetten. Een beetje sportieveling kan deelnemen, want de fietstochten zijn maximaal 15 km per dag. In Rome heeft IN-BICI-A-ROMA 8 fietsen ter beschikking met drie versnellingen plus 8 elektrische fietsen.

Nog een reden om Rome per fiets te ondekken, is de schoonheid van de stad. Tijdens onze fietstour word je voortdurend overdonderd door de pracht van de eeuwenoude kathedralen, de pittoreske straten, het straatleven van de gepassioneerde Italiaanse bevolking en de heerlijke geur van Italiaans eten op iedere straathoek. Als je op de fiets door de stad gaat, kijk je altijd je ogen uit.

Duurzaam op reis

Voor IN-BICI-A-ROMA staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Tijdens onze reizen is ons hoofddoel om met onze reizigers zo veel mogelijk plezier te beleven, maar nooit ten koste van het milieu, de natuur en de lokale bevolking.

Wij richten op een bewuste manier onze reizen in, door in Rome niet of zo weinig mogelijk de bus of taxi te gebruiken. Wij organiseren fietstours, dus het grootste deel van de reis verplaatsen wij ons op de fiets. Goed voor onze gezondheid én goed voor het milieu. Op de momenten dat we voor een alternatief vervoersmiddel moeten kiezen, geven we de voorkeur om te reizen per tram en metro. Helaas is er nog geen metroverbinding tussen Termini en Piazza Venezia, waar tram 8 zich bevindt, die naar het hotel gaat. Deze tram 8 stopt overigens pal voor het hotel.

Onze reizen zijn daarnaast duurzaam, omdat we de gewoonten en cultuur van de plaatselijke bevolking respecteren. Zo lopen wij met de groep bijvoorbeeld nooit een kerk of klooster binnen zonder de kledingvoorschriften te volgen en dineren wij enkel in de verborgen, niet te toeristische restaurantjes om de lokale economie en werkgelegenheid te stimuleren. Vaak zijn deze charmante, verborgen eetgelegenheden gezelliger en ook nog eens veel betaalbaarder.

Infoavond

Twee keer per jaar organiseren wij bijeenkomsten in Hotel Van der Valk te Eindhoven over Rome en onze fietsreizen. Je bent natuurlijk van harte welkom! Schrijf je hier in om een infoavond bij te wonen.

Boekingsprocedure

Boekings-procedure

Om een fietsreis bij IN-BICI-A-ROMA te boeken, bezoek dan onze boekingspagina. Hier selecteer je precies de fietsreis die je in gedachte hebt, waarna wij je per mail een factuur sturen. Indien je specifieke eisen of wensen hebt, aarzel niet om deze ook met ons te delen in het online boekingsformulier, zodat wij hiermee rekening kunnen houden.

Als je liever eerst met ons in contact komt voordat je je reis boekt, dan kan je ons per e-mail bereiken op info@inbici.nl en per telefoon (inclusief Whatsapp) op het nummer +31 6 39 59 87 54.

naar het boekingsformulier